KIK VAGYUNK

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség az ország egyik legnagyobb taglétszámmal rendelkező szakmai ernyőszervezete, amely az elmúlt 55 év alatt országos lefedettségű, turizmus- és vendéglátás fejlesztéssel, folyamatos innovációval foglalkozó szervezetté nőtte ki magát. Tagjaink között diákokat, szakembereket, cégeket, intézményeket, egyéb szakmai szervezeteket tartunk nyilván. 

Egyedüli magyar tagként képviseli országunkat a World Chefs (WACS - World Association of Chef Societies), a világ legnagyobb és legrégebbi múlttal rendelkező gasztronómiai szervezetében. A folyamatos kapcsolattartásnak köszönhetően, 112 tagország közel 12 millió szakembere folytat gondolat- és tapasztalatcserét a közös fejlődés érdekében, ezáltal megjelenési lehetőséget biztosítva világversenyeken minden magyar szakembernek és fiatalnak.

A Szövetség hitvallása, hogy érdekvédelmi szervezetként szerepet kell vállalnia a mindenkori közcélok előmozdításában, a munkaerőpiac és a magyar gazdaság fejlesztésében.

„Minden madár gyorsabban tud szállni, ha együtt, alakzatban repül, mintha egyedül szállna!”- szól a híres idézet. Célunk, hogy ezek alapján színesítsük tagságunkat, tudásbázisunkat, mely egy erős alapot ad a szakmáink megtartásához, fejlesztésének segítéséhez.

VÍZIÓNK

Az egymáshoz szorosan kapcsolódó mezőgazdaság, turizmus-vendéglátás, szakképzés, kereskedelem, egészségügy szektorok egy irányba állítása.

MISSZIÓNK

Felismerve a fenti szektorok közötti sürgető szoros együttműködés szükségességét, az utóbbi években magyar és külföldi tréningek, nemzetközi pályázatok, rendezvények, vállalkozás és intézmény látogatások segítségével bővítjük tagságunk tudását nemzetközi jó gyakorlatok csokorba szedésével. 

TEVÉKENYSÉGEINK

  • országos roadshow-k szervezése tanulóknak, szakoktatóknak, vállalkozóknak
  • felkészítő tréningek nemzetközi versenyekre 
  • mentorprogramok tanulók számára
  • mesterképzések felnőtt szakemberek számára
  • nemzeti szakács és cukrász válogatottak felállítása világversenyekre, ahol képviselve hazánkat, a hazai alapanyagokat, a világ minden szegletéből érkező nemzetekkel mérhetik össze tudásukat és hozhatják haza tapasztalataikat
  • mobilitási projektek önálló szervezése tagságunk számára
  • részvétel törvényjavaslatok kidolgozásában
  • versenyzsűrizések
  • hazai szakmai versenyek szervezése szakképzetteknek és tanulóknak