kedd, 08 augusztus 2023 12:17

Nemzetközi Roadshow- Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program

 

Hagyomány és innováció kéz a kézben jár!

 

Nagy örömünkre a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretén belül a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség rendezvénysorozata is támogatást kapott. A támogatás összege 4 millió forint, melynek köszönhetően lehetőségünk nyílik magyar és külföldi szakemberek részvételével színesíteni a következő megrendezésre kerülő roadshow interaktív találkozóját és gyakorlati bemutatóját Veszprémben és Alsóörsön. 

 

November 15.

Veszprémi SZC "SÉF" Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola, Veszprém

 

November 15-én délelőtt a gyakorlatra helyeződik a hangsúly. A Wordshefs Világverseny döntőjében 8. helyezését elért Adamek Balázs és Kocsis Marcell páros vezetésével a Veszprémi SZC "SÉF" Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola tanulóinak lehetősége nyílik részt venni egy helyi alapanyagokból, legújabb technológiákkal készülő menü elkészítésében. 

 

A gyakorlat után, a nap második felében 14.00 órától olyan nemzetközi előadássorozattal készülünk tanulók, szakemberek, szakoktatók számára, mely az alábbi kérdésekre keresi a választ magyar és olasz szakemberek segítségével:

 

 • Milyen karrier lehetőségek állnak a vendéglátást tanulók előtt?
 • Hogyan juthat el egy fiatal tanuló a nemzetközi versenyzésig?
 • Hogyan lehet a külföldi munka tapasztalatokat itthon kamatoztatni?
 • Mi jelenthet ma motivációt a szakmát tanulóknak?
 • Mit jelent a rövid ellátási lánc?
 • Hogyan lehet egyre több helyi alapanyagot felhasználni a vendéglátásban, és milyen haszon származik ebből mikro és makro gazdasági környezetben?
 • Miért fontos a szakmák közötti összefogás? 
 • Miért fontos az emberség, a fenntarthatóság a szakmában?

 

Az előadássorozaton történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!

 

Részvételi szándékát kérjük, hogy az alábbi linken történő regisztrációval jelezze felénk: https://forms.gle/J89gTYBJDwWDXcBX9

 

NOVEMBER 16. Hotel Mayer ***Superior, Alsóörs

 

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretén belül szervezett Balaton környéki MNGSZ roadshow második állomása Alsóörs lesz. A Hotel Mayer ***Superiorban egy rendhagyó kerekasztal beszélgetéssel készülünk, ahol 3 ország szakemberei beszélgetnek majd egymással a következő témákról:

 

 • hagyományok felértékelése a “termőföldtől az asztalig” uniós elv alapján
 • térségi termékek előnyben részesítése rövid ellátási láncokon keresztül
 • mezőgazdaság és vendéglátás összekapcsolódása szakképzési oldalról
 • munkaerőpiac helyzete, megoldások
 • fenntarthatóság a turizmusban és az agráriumban

 

A kerekasztal beszélgetést követő állófogadáson lehetőség lesz arra, hogy a megjelenő vállalkozók, termelők és borászok egyeztessenek külföldi kollégákkal, valamint az MNGSZ vezetőségével a térség borászati és gasztronómiai termékeinek külföldön, világversenyen történő megjelentetési lehetőségről és promotálásáról.

 

A rendezvényen történő megjelenés, korlátozott hely miatt, meghívásos alapon történik. Az eseményt azonban online formában is lehet majd követni facebook-on.

 

Személyes részvételi igény esetén az alábbi e-mail címen lehet érdeklődni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Hamarosan érkezünk az előadók bemutatásával és a részletes programmal!

 

Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!