szerda, 18 december 2019 09:55

Erasmus - Olaszországi Szakmai Gyakorlat

Szeretné fejleszteni szakmai ismereteit, hogy diákjait magasabb színvonalon oktathassa?

 

Szívesen részt venne egy tanulmányúton, ahol kipróbálhatja magát egy elismert olasz séfek, cukrászok és éttermi szakemberek mellett?

FELHÍVÁS SZAKÁCS, CUKRÁSZ ÉS VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ GYAKORLATI OKTATÓK RÉSZÉRE

 

A mobilitáson kínálunk:

* lehetőséget egy ingyenes szakmai továbbképzésre, tanulmányútra gyakorlattal

* az olasz gasztronómia megismerésének lehetőségét

* szakmai fejlődést, nemzetközi körülmények közötti tapasztalatszerzést

* 7 napos szakmai tanulmányút (2 nap utazás+ 5 nap programmal) - 2 csoport

+ 1. csoport - 2019. március 29. – április 4.(22 fő)

+ 2. csoport - 2019. április 14-20. (22 fő)

* a mobilitás alatt teljes ellátást, szállást, kiutazás és a hazautazás biztosítását

* olasz – magyar tolmácsok segítik a továbbképzést

* Europass mobilitási igazolványt a továbbképzésről

 

Amit a pályázónak teljesítenie kell a program keretén belül:

* részt venni a munkaprogram minden programján a 7 nap alatt

* a gyakorlatra az előírások szerinti munkaruháról gondoskodni (szakács kabát, szakács nadrág, csúszásmenetes cipő, sapka, konyharuha)

* szakmai beszámolót készíteni a hazaérkezést követő 30 napon belül, azt megjelentetni saját munkahelye honlapján és megküldeni az MNGSZ számára, saját munkahelyén bemutatót tartani a szakmai út tapasztalatairól, fényképekkel illusztrálva

* indulásként megjelölt helyen és időpontban megjelenni, mind az oda, mind a visszaút esetén, a csoporttal együtt utazni

* elektronikus kérdőív kitöltése az Európai Unió által üzemeltetett Mobility Tool felület által generált kérdések alapján, elmulasztása esetén a támogatást a résztvevő köteles megfizetni

* a napi és hétvégi kérdőívek kitöltése, a továbbképzés értékelése

 

Jelentkezési határidő:

2019.január 31.

 

Elsődleges célcsoportunk:

 

Ebben a pályázatban különös figyelmet szeretnénk fordítani azon 25-40 év közötti fiatal oktatókra, akik nem töltöttek éveket külföldön, és ezáltal lehetőségük sem volt ilyen típusú összehasonlító tapasztalatokat szerezni. Akik nyitottak és fogékonyak arra, hogy a tanulmányút alatt szerzett tapasztalatokat adaptálva, beépítve a meglévő tananyagba, valamint kiegészítve azt, „lefordítják” a fiatalok nyelvére, miközben segítséget nyújtanak idősebb kollégáiknak is. Egyfajta hidat képezve a digitális, generációs „szakadékban”. A fiatal oktatók már magasabb színvonalú technikai eszközökkel tudnak dolgozni, más szemléletben látják a szakmát, mint idősebb kollégáik, így számukra egy közös tanulmányúttal a fejlődési lehetőséget kínáljuk, új inspirációt későbbi munkáikhoz. Lendületet is szeretnénk adni számukra, hogy szép szakmát választottak és a fiatalok mentorálása a szövetségnek is fontos, hiszen nem mindegy milyen lesz a jövő vendéglátós generációja. Az oktatókat a szakács, cukrász és vendéglátás-szervező szakmát oktatók közül választjuk majd ki.

 

Másodlagos célcsoportunk:

 

A vendéglátás területén dolgozó vállalati oktatók, akiknek nem volt még lehetősége nemzetközi tanulmányúton részt venni. Amennyiben az elsődleges célcsoportból nem tudjuk feltölteni a létszámkeretet, úgy a vállalati szférát célozzuk meg, akik részt vesznek a duális szakképzésben. A vállalati oktatók számára pedig még annyi lehetőség sincsen a továbbképzésre, mint az iskolai szakoktatók körében. Ezen célcsoport támogatása éppen a hiányzó lehetőség miatt fontos.

 

 

Pályázat célja:

 

Célunk, hogy egy vállalkozástól vagy szakképző iskolából maximum 2 fő vegyen részt az úton, hogy minél több vállalkozást, gyakorlati oktatót be tudjunk vonni a mobilitásba, valamint az oktatási szektorból és a gazdaságból egy széles réteget tudjunk bevonni a szakmai fejlődés érdekében. Feltételként szabjuk, hogy legalább 5 éve dolgozzon a szakképzés területén, hogy már legyenek elképzelései információi az elvárásokról, a gyakorlati problémákról, valamint munkájuk során az alapvető tudáson túlmutató tevékenységet, kiegészítő tevékenységet (verseny, szakmai továbbképzések, hazai vagy nemzetközi szakmai események szervezése, részvétel stb.) tudjanak felmutatni jelen pillanatban, vagy a múltban.

 

 

VÁRJUK A JELENTKEZÉSEKET!

 

Jelentkezési lap

1. csoport program

2. csoport program

Gyakran ismételt kérdések

Motivációs levél