MNGSZ

MNGSZ

hétfő, 17 június 2024 11:21

Vidéki Örökség Konferencia Orfűn

Május 24-én Orfű adott otthont a negyedik alkalommal megrendezett Vidéki Örökség Konferenciának

Új szervezeti felépítés nemzetközi alapokra helyezve 

kedd, 21 május 2024 06:59

Valami

ovkpvkapőrekvkrevkerveróló

Kisléptékű partnerségbe fogunk olasz partnerünkkel a legújabban elnyert pályázatunknak köszönhetően. Az angol nyelvű pályázat címe, mely az Európai Unió támogatásával valósul meg: „Promoting regional agriculture and hospitality as complementary and mutually supportive sectors for vocational students and trainers.”, azaz "A regionális mezőgazdaság és a vendéglátás, mint egymást kiegészítő és kölcsönösen támogató ágazatok népszerűsítése a szakképzésben részt vevő tanulók és oktatók számára."

szerda, 20 március 2024 11:39

Elnöki jegyzet, 2024. március

A legek éve volt! Az elmúlt esztendőt értékelve csupa-csupa jó és színes emlékek tárulnak elénk. Már az eleje fantasztikusan kezdődött: a jól bevált és naprakész tudással rendelkező párosunk az olaszországi Riminiben megrendezett WACS GCC versenysorozatban a legmagasabb, arany minősítést érte el.

vasárnap, 17 március 2024 09:50

MNGSZ a TOP10 szakmai szervezet között 2023-ban

Amint már hírt adtunk róla közösségi oldalainkon, óriási megtiszteltetés ért bennünket, hiszen az MNGSZ bekerült az immáron 10. alkalommal megjelent, „A turizmus 50 fontos szereplője & TOP 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal” című exkluzív kiadványba, melynek szereplőit ezúttal is a Turizmus Évadnyitó Gálán február 1-jén mutattak be a szakmának. Ahogy mondani szokás a sok munka meghozta gyümölcsét, hosszú út vezetett bennünket idáig, és még hosszabb az út, mely előttünk áll.

Krivács András elnök úr összefoglalójában számos alappillérét említette ennek az elismerésnek a kiadványban, ezzel betekintést nyerve a szövetség munkájába. A nyertes pályázataink révén a gyakorló szakemberek és a fiatal tanulók tudásbővítésére törekedtünk ebben 2023-ban is.  Erasmus+ programjaink segítségével több mint 100 szakembert kalauzoltunk el Toszkána szakmai világába, amelyből (is) ihletet merítve fejlesztjük a hazai gasztronómia-turizmus életét.

További projektek keretein belül a 2024-es stuttgarti Kulináris Olimpiára készülőknek tartottunk versenyfelkészítéseket, ahol végül éremesővel zárult a magyarok részvétele. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében kétnapos nemzetközi konferenciát tartottunk, kerekasztal-beszélgetéssekkel egybefűzve. Országos gasztronómiai roadshow-k és szakértői konzultációk sora fűződik a nevünkhöz a több szektort egy irányba állító stratégiai Nagy Projektünk megvalósításával kapcsolatban. Fontos megemlítenünk, hogy ez a projekt a mezőgazdaság, a vendéglátás-turizmus, a szakképzés, a kereskedelem és az egészségügy szektorát is érinti, illetve segíti az összehangolásukat.

Céljaink között szerepel, hogy a kiváló magyar alapanyagok ismertségét növeljük belföldön és külföldön egyaránt. Junior és felnőtt nemzeti válogatott felállításával példaképeket szeretnénk állítani a szakmát választóknak az elkövetkezendő négy évben. Ennek fényében az általános iskolában szervezett versenyeken igyekszünk elültetni a szakma szeretetét egészen kicsi kortól, fiatal szakmát már tanuló diákoknak pedig mentorprogram biztosításával igyekszünk naprakész tudást nyújtani, mellyel nem csak Magyarországon, de a nemzetközi versenyzés területén is meg tudják állni a helyüket több éves felkészülés után.

A kulcsszavak, melyeket mindig hangsúlyozunk a mentorprogram alatt is a résztvevőknek: a kitartás, az alázat és a kíváncsiság!

vasárnap, 17 március 2024 09:47

Mentorprogramok 2024

Egy álom beteljesüléséhez az első lépést már megtették a fiatalok: elindult az MNGSZ mentorprogram, melynek végső célja a magyar junior és nemzeti válogatott felépítése a 2026-os luxemburgi világbajnokságra és a 2028-as Kulináris Olimpiára

vasárnap, 17 március 2024 09:35

Tormaricum Kft. az MNGSZ támogatói között

A Tormaricum Kft. is csatlakozott az MNGSZ támogatói közé. A hajdúsági torma helyi feldolgozásával hozzájárulnak a regionális gazdaság fejlesztéséhez!