szerda, 13 február 2019 10:03

International Catering Cup - Lyon

A magyar gasztronómia történetében most először mérhette össze magyar csapat a catering tudását a világ csapataival. ??

A SIRHA keretein belül megrendezett International Catering Cup a rendezvénygasztronómiai szakma legrangosabb versenyévé nőtte ki magát az elmúlt években. Az idei volt az első, amelyen magyar csapat is részt vesz. Magyarországon az első nemzeti válogató a 2018-as Sirha Budapest szakkiállításon került megrendezésre, ahol a résztvevők megmérettetésének a díja hazánk képviseleti joga volt a nemzetközi színtéren. Az első hazai versenyen négy cég képviseltette magát. A szoros verseny végén a dobogó legfelső fokát Kasuba László, Balázs Gergő és Volenter István, vagyis az Albatros-Expo Catering Kft. csapata foglalhatta el.

 

A csapat vezetője Kasuba László, az Albatros-Expo Catering Kft. sous chef-je korábban a Parlamentben, illetve a Michelin-csillagos Borkonyhában szerzett tapasztalatokat. A csapat másik tagja, Balázs Gergő a Stefánia Palota és Honvéd Kulturális Központ séfje, de a NATO magyar követségének is dolgozik. A coach pedig a 67 Étterem & Bistro korábbi séfje és alelnökünk, Volenter István, aki a 2018-as Bocuse d’Or magyar döntőn második helyet szerzett. Külön büszkeség, hogy a verseny francia elnöke Volenter Istvánnak eddigi pályafutása és munkái alapján lehetőséget adott arra, hogy a kóstoló zsűri tagja is legyen. A felkészülést egy külföldi szakember, Nicola Portinari is segítette, aki a lonigói két Michelin-csillagos La Peca séfje.

 

A rendkívül bonyolult szabályzattal rendelkező lényege nem más, mint egy catering rendezvény szimulálása. A verseny nem kevesebb, mint három napig tartott. Az első nap a piacozásról, a második nap a tízótás versenyprogramról, a harmadik nap pedig a kiszervírozásról szólt.

 

Gratulálunk a magyar csapatnak az elért 9. helyezésért!