péntek, 20 július 2018 15:47

Együttműködés Jakarta Gasztronómiai Szövetségével

Miközben szombat délelőtt a magyar cukrászlányok, Maczák Anna és Marosi Mónika a Kuala Lumpur-i világdöntőn a tányérdesszertet, a tortát és a díszmunkát készítették, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselői a diplomáciai kapcsolatok erősítésén dolgoztak.

Csütörtökön Jakartában az Indonéz Sommelier Szövetség vezetőivel állapodtak meg abban, hogy a jövőben segítik egymás munkáját, most pedig az Indonéz Gasztronómiai Szövetség elnökével írtak alá együttműködési megállapodást.

Barabás Zoltán, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke és Stefu Santoso, az Indonéz Gasztronómiai Szövetség elnöke szentesítették aláírásukkal a megállapodást, amelynek célja a két ország közötti kapcsolatok erősítése. Ennek érdekében a gasztronómiai szakemberek átadják egymásnak tapasztalataikat, és segítik egymást a fiatalok képzésében.

Az indonéziai magyar nagykövetség közreműködésével létrejött megállapodás fókuszában a fiatal gasztroszakemberek állnak: az együttműködés fontos eleme a junior szakácsok, cukrászok segítése. Mindkét ország szövetsége jó kapcsolatot ápol a képző intézményekkel, iskolákkal, így lehetőséget tudnak biztosítani arra, hogy a fiatalok szakmai tapasztalatokat szerezzenek, és hogy külföldi szakemberektől sajátítsák el szakmájuk alapjait.