szerda, 17 január 2024 15:43

Magyar versenyzők a 2024-es stuttgarti Kulináris Olimpián

1900-ban indult először útjára az a ma már világméretű gasztronómiai esemény, melyet IKA Culinary Olympics néven ismerhetünk.

A négyévente megrendezésre kerülő eseményt először Frankfurtban tartották, majd házigazdája Stuttgart és Erfurt lett. 2024-ben Stuttgartban kerül megrendezésre az Intergastra szakkiállítás keretein belül február 2 és 8 között. Az évek alatt a világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenyévé nőtte ki magát, melynek szakmai védnöke a 110 országot összefogó WorldChefs gasztronómiai világszövetség. 2020-ban 67 nemzet és 1800 versenyző vett részt a rendezvényen világ minden részéről: 29 nemzeti válogatott, 24 junior válogatott, 32 regionális csapat, 28 közétkeztetési csapat, 800 egyéni induló . 

Magyarországról idén is több mint 30 versenyző nevezett az olimpiára egyéni versenyzőként és regionális csapatként. Az utolsó hónap felkészülési hajrájában vagyunk, amikor még javában zajlanak a szakemberek és felkészítőik között az egyeztetések, főpróbák.

A fenti kép jobb oldalán Steierlein-Reichert Míra látható az olimpiai munkájának készítése közben. Míra, a @Koko Cukrászda díszítőcukrászának nevét 2022-ben ismerte meg igazán a világ, amikor a luxembourgi világbajnokságon aranyérmet nyert el Brémai muzsikusok munkájával cukrászati artisztika (Pastry Art) kategóriában. Kíváncsian várjuk, hogy a 2024-es Olimpiám Míra mivel lepi meg a zsűrit és a közönséget Stuttgartban! Egyelőre ez még számunkra is titok!

Baloldalon Sárközi-Takács Bernadett tapasztalt cukrászversenyző, mestercukrász látható. Betti Zalaegerszegen az @Exkluzív Desszert Cukrászda tulajdonosa, a 2022-es luxembourgi világbajnokságon ezüstérmet nyert. Munkáját és hozzáállását mindig a precízség, kitartás, mosoly jellemzi minden felmerülő kihívás ellenére. Minden alkalommal öröm nézni, ahogy kipakol kora reggel a versenyeken.

Nemzeti válogatott idén nem indul magyar színekben, de terveink szerint 2026-ra egy ütős junior válogatott (25 év alatti) fog felállni a világbajnokságra, 2028-ra pedig egy nemzeti válogatott az olimpiára. Kövessétek a hamarosan induló MNGSZ mentorprogram híreit!

A 2024-es Kulináris Olimpia képeivel és eredményeivel a februári hírlevélben jelentkezünk!