15. Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokság Tata

 

 

 

Tisztelt Kollégák és Diákok!

 


A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségen belül, a Tata és Környéke Regionális szervezet 15. alkalommal rendezi meg a „Farsang Kupa” Gasztronómiai versenyt (szakács, cukrász, felszolgáló/pincér - terítési verseny/, pék szakmákban), Cocktail versennyel egybekötve.

Szeretnénk, ha minél több, a szakmáját hivatásnak tekintő kolléga, leendő kolléga venne részt, s ennek szellemében kész volna összemérni tudását egy igényes, megannyi újítással jelentkező, és a nagyközönség számára is látványos versenyen, ezúttal már az új tatai városi sportcsarnokban!


„Farsang Kupa” gasztronómiai verseny már évek óta Magyarország rangos versenyei közé tartozik, sőt büszkén mondhatjuk, hogy a versenyzőink egy része már a Világversenyeken is dobogós sikerekkel mérettette meg magát, ezért kérjük a többi versenyzőnek is ilyen fokú hozzáállását!

 


Sok sikert kívánunk a felkészüléshez!


Szervezők

 

Bővebben: 15. Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokság Tata

Sikeres szereplés a WACS Global Challenges világdöntőjén Thessalonikiben

 

 

A 105 tagországot és közel 10 millió séfet, gasztronómiai szakembert átölelő World Association of Chefs Societes (WACS) által idén Thessalonikiben, szeptember 25-től 27-ig megrendezésre kerülő világdöntőn két magyar is képviselte hazánkat: Elek Richárd (Fausto’s, Budapest) a szakácsok között, Domonkos Dávid (Sugar! Design Cukrászat, Budapest) pedig a cukrászok között mérte össze tudását a világ minden tájáról érkező versenytársaival.

 

A Világdöntőbe jutott 20 ország közül, melegkonyhás szakács kategóriában Elek Richárd és commis-ja Hack Barnabás 11. helyezést, cukrász kategóriában pedig a bejutott 10 ország között Domonkos Dávid és commis-ja Kiss Dániel 6. helyezést ért el.

Bővebben: Sikeres szereplés a WACS Global Challenges világdöntőjén Thessalonikiben

Mestervacsora 2016

 

Mestervacsora 2016

 

NaturMed Hotel Carbona**** superior

Hévíz

 

 

Legyen részese Ön is a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség egyik legrangosabb eseményének, melynek ezúttal a különleges atmoszférájú Hévíz városa ad otthont.

A több évtizedes múltra visszatekintő gálavacsorán ebben az évben Volenter István séf átveszi a stafétát az est díszvendégétől Varga Károlytól

– akinek a neve fémjelezte az elmúlt megannyi év sikeres Mestervacsoráját –,

és irányítja, néha kicsit majd formabontóan csapatával és az új mesterekkel a konyhában zajló eseményeket.

 

 

Csatlakozzon hozzánk

2016. november 5-én szombaton

welcome 18:00

vacsora kezdete 19:00

 

a hévízi

NaturMed Hotel Carbona**** superiorban!

 

A 6 fogásos vacsora díja:

12.500 Ft/fő

 

6 fogásos exkluzív menü,

welcome drink

pálinka kóstoló

éjféli büfé

 

A menü

hamarosan bejelentésre kerül, hogy Volenter István séf és csapata mivel várja az est vendégeit.

 

Bővebben: Mestervacsora 2016

Keresik Magyarország sörkorcsolyáját

 

 

 

KERESIK MAGYARORSZÁG SÖRKORCSOLYÁJÁT

 

Idén a Sörszövetség, a hagyományteremtő szándékkal ünnepelt Sör Világnap alkalmából pályázatot hirdet, melynek célja megtalálni Magyarország Sörkorcsolyáját. Egy olyan kísérőt, mely méltó módon társul a sokszínű sör mellé.

A modern magyar gasztronómia forradalma nem lehet teljes a sör nélkül, ezt már a Sör mi több eseménysorozat is bizonyította. A sör reneszánszát éli, jelen van a magyar mindennapokban, azonban míg a szomszédos országoknak, megvannak azok a nemzeti ételei, amelyek beváltan kísérik a különböző típusú söröket, itthon nem alakult ki, olyan falatka – sörkorcsolya, amely méltó társaságot biztosítana számára. „A pályázat célja, hogy túllépve a pogácsa-virsli-földimogyoró nem túl izgalmas trióján, megtaláljuk azokat a modern magyar gasztronómiába illeszkedő, jó minőségű alapanyagokból elkészített sörkorcsolyákat, melyek igazán jól párosíthatóak a sör mellé.” - mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.

Bővebben: Keresik Magyarország sörkorcsolyáját

Facebook Like

Hírlevél

Kiemelt partnereink