Hungarikumok Prágában

 

2015. októbert 1-4. között kerül megrendezésre a PVA Prága "For Gastro & Hotel" szakkiállítása, melyre közel 35.000 látogatót várnak, és amely ezúttal házigazdája lesz a WACS (World Assicion of Chef Societies) közép-európai melegkonyhás döntőjének is.

Bővebben: Hungarikumok Prágában

Búcsú Turóczi Anitától

 

Tegnap még arról beszélgettünk, hogy mi lesz az októberi prágai versenyen. Ma reggel azonban már amiatt hívtak minket, hogy nem vagy többé.

Értethetetlen, értelmezhetetlen… tegnap még ott mosolyogtunk egymásra, amikor megjöttél. Kitörölhetetlen ez mindannyiunk számára, ahogyan az első pillanat is, amikor megismerhettünk. Egy csodaszép, fiatal, mosolygós lány, aki azonnal belopta magát szívünkbe. Oly fiatal voltál, és még sem véletlen lettél nemzeti válogatott és nem véletlen Te is képviselted a magyar színeket a taiwani cukrász junior világbajnokságon. Láttuk óriási tehetséged, kitartásod és elhivatottságod, melynél csak szíved volt nagyobb.

Most azonban csak a búcsú maradt nekünk, és a bátorító szavak, melyet családodnak mondhatunk arról, hogy milyen csodálatos Ember voltál. Azt mondják, hogy „nem az számít, hogy hány évet élsz, hanem, hogy mennyi élet van az éveidben.” Erre próbálunk gondolni…

 

Jó utat kicsi lány, örökké a szívünk egy darabja maradsz!

 

 

 

TURÓCZI ANITA

a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott Cukrásza

2015. június 17-én

22 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt.

 

Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak!

Osztozunk fájdalmukban,

a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség saját halottjának tekinti.

 

A végső búcsúról a családdal történt egyeztetés után tudunk tájékoztatást adni.

Éves küldött közgyűlést tartott az MNGSZ

 

2015. május 29-én megtartotta éves küldött közgyűlést a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, ahol a megszokott napirendi pontok mellett, stratégiai együttműködések is születtek, valamint előadások is várták a résztvevőket a Stefánia Palota ovál termében.

Bővebben: Éves küldött közgyűlést tartott az MNGSZ