Eramsus + FELHÍVÁS

Szeretnéd az iskola befejezése után segítség mellett gyakorolni a szakmádat?

Szeretnél tapasztalatokat szerezni nemzetközi munkaerő-piacon?

Szívesen megtanulnád az olaszt egy újabb idegen nyelvként?

 

Bővebben: Eramsus + FELHÍVÁS

Búcsú Dianiska Csabától

Utolsó levelem Dianiska Csabához…..


Kedves Dianiska Csaba!Nem hiszem el, hogy már nem vagy közöttünk. Annyira szerettél élni, dolgozni, alkotni akartál még. Terveid új elképzeléseid voltak.

Bővebben: Búcsú Dianiska Csabától

Közép-európai melegkonyhás szakács és cukrász verseny Prága,

 

 

megtartotta főpróbáját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)

 

Hónapok óta zajlik a folyamatos felkészülés a gasztronómiai világszövetség (WACS) közép-európai döntőjére, melyen három magyar fiatal képviseli hazánkat, Elek Richárd (Fausto) felnőtt szakács, Hack Barnabás (Costes) junior szakács és Domonkos Dávid (Horváth Cukrászda Budapest) felnőtt cukrász kategóriában.

A tegnapi napon mutatkozott be először hivatalosan is versenymenüjével Elek Richárd, melyet rögtön dr. Ruszinkó Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkára is végigkóstolt. Ricsinek 3 órája áll rendelkezésre, hogy a WACS által meghatározott kötelező alapanyagok felhasználásával elkészítse 3 fogásos versenymenüjét, melyet 5 perces időközönként tálalnak egymás után a versenyzők.

 

Bővebben: Közép-európai melegkonyhás szakács és cukrász verseny Prága,

"Utazz kutyával" a Turizmus Zrt. új kampánya

 

A Magyar Turizmus Zrt. 2015. augusztus-szeptemberében első alkalommal hirdeti meg a magyarországi kutyás turizmus, illetve a kutyabarát szálláshelyek és szolgáltatások népszerűsítését célzó kampányát. Mivel a négy- és kétlábúak közötti összhang utazás során sem képzelhető el megfelelően szocializált és jól tartott ebek, illetve a szabályok betartása nélkül, a kampány fontos eleme a felelős állattartás fontosságának hangsúlyozása.

 

Az MT Zrt. Utazz kutyával! akcióját számos turisztikai és állatvédő szervezet, illetve ismert közéleti személyiség (Rúzsa Magdolna, Pindroch Csaba, Czigány Ildikó és Czigány György) is támogatja. A kapcsolódó kutyás képfeltöltő játékunk augusztus 16-án, a hontalan állatok világnapján veszi kezdetét, és a turizmus világnapján, szeptember 27-én zárul.

a kampányhoz nagy örömmel csatlakozott szövetségünk, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség is!

 

Bővebben: "Utazz kutyával" a Turizmus Zrt. új kampánya

Bezermeni Vigasságok

 

 

2015. szeptember 5.

 

Ötödik alkalommal hagyományt teremtő jelleggel kerül megrendezésre a „Bezermeni Vigasságok” gasztronómiai nap, melyet a város napjához, és a mezővárosi múltunk emlékéhez kapcsolódva hívnak életre a szervezők évek óta.

A rendezvény a gasztronómia sokszínűségét kívánja bemutatni a térségben élők és a turisták számára.

 

Versenyfelhívás:   profi, amatőr, tanuló és vadász szakács kategóriában versenyzők részére.

Bővebben: Bezermeni Vigasságok

XIX. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

 

 

XIX. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

2015. szeptember 04-05-06. Szeged

 

2015. szeptember 4-6. között immáron 19. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, mely hazánk egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai és kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. Bár nem vagyunk egy tipikus "halas nemzet", mégis a esemény sikerességét igazolja a 3 nap alatt megforduló több százezer ember.

Bővebben: XIX. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Facebook Like

Hírlevél

Kiemelt partnereink