Keresik Magyarország sörkorcsolyáját

 

 

 

KERESIK MAGYARORSZÁG SÖRKORCSOLYÁJÁT

 

Idén a Sörszövetség, a hagyományteremtő szándékkal ünnepelt Sör Világnap alkalmából pályázatot hirdet, melynek célja megtalálni Magyarország Sörkorcsolyáját. Egy olyan kísérőt, mely méltó módon társul a sokszínű sör mellé.

A modern magyar gasztronómia forradalma nem lehet teljes a sör nélkül, ezt már a Sör mi több eseménysorozat is bizonyította. A sör reneszánszát éli, jelen van a magyar mindennapokban, azonban míg a szomszédos országoknak, megvannak azok a nemzeti ételei, amelyek beváltan kísérik a különböző típusú söröket, itthon nem alakult ki, olyan falatka – sörkorcsolya, amely méltó társaságot biztosítana számára. „A pályázat célja, hogy túllépve a pogácsa-virsli-földimogyoró nem túl izgalmas trióján, megtaláljuk azokat a modern magyar gasztronómiába illeszkedő, jó minőségű alapanyagokból elkészített sörkorcsolyákat, melyek igazán jól párosíthatóak a sör mellé.” - mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.

MIT NEVEZÜNK SÖRKORCSOLYÁNAK?

A sörkorcsolya olyan falatka, harapnivaló, akár desszert is, ami nem csupán kiegészít egy pohár sört, hanem megjelenésében, illatában, ízében harmonizál azzal és együtt fogyasztva új, komplex gasztronómiai élményt is nyújt. Az igazán jól megkomponált sörkorcsolya épülhet a hasonló ízekre, az illat- és ízkontrasztokra és a sörözés közben keletkező könnyű éhségérzetet is elmulasztja.

 

JELENTKEZÉS

A pályázat nyitott, a versenyben részt vehet bármilyen Magyarországon bejegyzett, HO-RE-CA szegmensben működő vendéglátóegység. A versenyt három kategóriában hirdetik meg: világos láger, búzasör, és félbarna, illetve barna sör. Ezen típusok mellé kreált sörkorcsolyákkal lehet pályázni. Az online jelentkezési folyamat lezárása után, kategóriánként a három legígéretesebb receptet kóstolják meg, ezek közül kerülnek ki a nyertesek. A zsűriben Salamon Zsófia, a Sörszövetség titkára mellett Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke is helyet foglal, így a Magyarország Sörkorcsolyája 2016. cím büszke tulajdonosait a hazai söripar képviselői együtt választják ki. „Olyan sörkorcsolya recepteket várunk a nevezőktől, amelyeket könnyű fogyasztani és a rutinos szakácsok mellett a kezdők is szívesen megpróbálkoznak az elkészítésével.” – nyilatkozta Vásárhelyi István, aki sörgasztronómusként a zsűri szakmai munkáját segíti majd. A díjakat 2016. szeptember 13-án a kóstolással egybekötött eredményhirdetésen adják át.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A PÁLYÁZATRÓL:

Részletes pályázati felhívás: http://www.sorszovetseg.hu/download/kozlemenyek/Keressuk-Magyarorszag-sorkorcsolyajat-Versenyfelhivas_20160801.pdf

Pályázási időszak: 2016. augusztus. 4. és 26. között, a nevezési ingyenes.

Nevezés: www.sorszovetseg.hu/magyarorszag-sorkorcsolyaja

 

SAJTÓINFORMÁCIÓK:

Csörgő Tímea, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , 06-70-600-6626