Búcsú a magyar cukrászat IKON-jától, búcsúzunk Pataki Jánostól

Hogyan lehet szavakba önteni azt, amikor tudjuk egy IKON, egy valódi Kolléga nincs többé...?

 

Nehezen, hiszen valójában nincsen rá szó. Annyi mindent szerettünk volna még kérdezni, megtudni véleményedet, gondolataidat, megismerni a szakmát érintő vágyaidat és vízióidat. Igen, hiszen az, amit Te megosztottál mindnekivel, egy valódi kincs volt. Önzetlen gondolatok, önzetlen és nemes célokért.

A neved mindenki megismerte, szívébe zárta, és ha felnőnek új generációk, mi boldogan mesélünk majd Rólad!

 

Ma hajnalban Kollégánk, Cukrász Mesterbizottságunk Elnöke, a Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének Elnöke

PATAKI JÁNOS itt hagyott minket.

 

Ahogy mondani szokták, már az égben készíti finomabbnál-finomabb süteményeit és talál ki csodásabbnál-csodásabb öteleteket. 2007 óta képviselte hazánk cukrászait és dolgozott azon, hogy minél több új dolgot ismerhessen meg a szakma. Szívén viselte a fiatalok sorsát. Neki köszönhetjük, hogy ma már több magyar fiatal elmondhatja magáról, hogy kijutott a Cukrász Junior Világbajnokságra, de e mellett még annyi mást is köszönhetünk neki. Az Ország Tortája, az Év Fagylaltja, az Év Cukrásza, az Év Junior Cukrásza versnyek az ő elnöklése alatt indultak el, miközben 2008-ban kinevezeték a Cukrászok és Fagylaltkészítők Világszövetségének (U.I.P.C.G Union Internationale de la Patisserie-Confiserie-Glacerie) elnökévé is.

Elsőként hozta hazánkba a junior cukrász világbajnokságot, miközben napi munkája mellett még komoly figyelmet fordított a szakma képviseletére is. Fáradhatatlanul és állandóan mosolyogva, nyitottan mindenki felé. Nem volt olyan kérés, melyben ne próbált volna meg segíteni.

 

Végtelen szerénységeddel óriási példaképe voltál, VAGY és LESZEL mindannyiunknak!

Köszönjük, hogy voltál, hogy ismerhettünk, és hogy szellemiséged mindig itt lesz!

 

Legyen könnyű a föld!

 

 

Facebook Like

Hírlevél

Kiemelt partnereink