Átadták az idei Pro Turismo díjakat

 

Idén 27. alkalommal adták át a legmagasabb rangú szakmai elismerést jelentő Pro Turismo díjakat. A 12 szakember Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől vehette át oklevelét a Parlamentben csütörtökön megtartott ünnepségen.

 

Forrás: turizmus.com | 2015. december 10. csütörtök 15:38

Meggyőződésem, hogy a turizmus értékteremtő ágazat, melynek lényege egyediségünk, nemzeti örökségünk és hagyományaink megőrzése és újraalkotása. A díjazottak minden nap felveszik a „magyar címeres mezt", munkájukkal megmutatják az ország értékeit nekünk és a világnak – hangsúlyozta köszöntőjében a nemzetgazdasági miniszter.

 

 

Bővebben: Átadták az idei Pro Turismo díjakat

Magyar sikerek a birminghami cukrász versenyen

Avagy, egy fiatal lány sikere, aki véghez merte vinni azt, amiről álmodott!

Cake International Birmingham 2015

 

Igen, ez így van. Sokan álmodunk sok mindenről, de hogy ez valóra is válik-e, sok mindentől függ, azonban egy biztos, leginkább magunktól. Hogy hiszünk-e magunkban, kitartanak-e álmaink és hozunk-e áldozatot mindezért.

 

Az elmúlt években sok ember sikerét mutathattuk be képekben, videókban vagy beszámolókban.

  • Jártunk a kulináris olimpián,
  • a luxembourgi kulináris világbajnokságon,
  • országos gasztronómiai bajnokságon és versenyeken...
  • megismerhettük a nemzeti válogatottat, az ők rendkívül összetett versenyfeladatukat,
  • megismerhettünk egyéni indulókat...
  • több éve pályán dolgozókat, idősebb elismert kollégákat, mestereket...

 

  • és megismerhettünk fiatalokat is... akik nagyon fontos elemei a jövő alakulásának, hiszen ők alakítják a jövő gasztronómiáját.

Bővebben: Magyar sikerek a birminghami cukrász versenyen

"OKÉS" 2015

„OKÉS” 2015 – lezárult a közétkeztető gasztro kupa selejtező és elődöntő szakasza

„OKÉS” 2015 – lezárult a közétkeztető gasztro kupa selejtező és elődöntő szakasza

 

Lezárultak az ötödik Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) elődöntői. A „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői gasztro kupa 2016-os döntőjébe biatorbágyi, budapesti, hódmezővásárhelyi, kecskeméti, miskolci, nyíregyházai és pécsi csapatok jutottak be.

 

Bővebben: "OKÉS" 2015

Eramsus + FELHÍVÁS

Szeretnéd az iskola befejezése után segítség mellett gyakorolni a szakmádat?

Szeretnél tapasztalatokat szerezni nemzetközi munkaerő-piacon?

Szívesen megtanulnád az olaszt egy újabb idegen nyelvként?

 

Bővebben: Eramsus + FELHÍVÁS

Búcsú Dianiska Csabától

Utolsó levelem Dianiska Csabához…..


Kedves Dianiska Csaba!Nem hiszem el, hogy már nem vagy közöttünk. Annyira szerettél élni, dolgozni, alkotni akartál még. Terveid új elképzeléseid voltak.

Bővebben: Búcsú Dianiska Csabától

Közép-európai melegkonyhás szakács és cukrász verseny Prága,

 

 

megtartotta főpróbáját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)

 

Hónapok óta zajlik a folyamatos felkészülés a gasztronómiai világszövetség (WACS) közép-európai döntőjére, melyen három magyar fiatal képviseli hazánkat, Elek Richárd (Fausto) felnőtt szakács, Hack Barnabás (Costes) junior szakács és Domonkos Dávid (Horváth Cukrászda Budapest) felnőtt cukrász kategóriában.

A tegnapi napon mutatkozott be először hivatalosan is versenymenüjével Elek Richárd, melyet rögtön dr. Ruszinkó Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkára is végigkóstolt. Ricsinek 3 órája áll rendelkezésre, hogy a WACS által meghatározott kötelező alapanyagok felhasználásával elkészítse 3 fogásos versenymenüjét, melyet 5 perces időközönként tálalnak egymás után a versenyzők.

 

Bővebben: Közép-európai melegkonyhás szakács és cukrász verseny Prága,

"Utazz kutyával" a Turizmus Zrt. új kampánya

 

A Magyar Turizmus Zrt. 2015. augusztus-szeptemberében első alkalommal hirdeti meg a magyarországi kutyás turizmus, illetve a kutyabarát szálláshelyek és szolgáltatások népszerűsítését célzó kampányát. Mivel a négy- és kétlábúak közötti összhang utazás során sem képzelhető el megfelelően szocializált és jól tartott ebek, illetve a szabályok betartása nélkül, a kampány fontos eleme a felelős állattartás fontosságának hangsúlyozása.

 

Az MT Zrt. Utazz kutyával! akcióját számos turisztikai és állatvédő szervezet, illetve ismert közéleti személyiség (Rúzsa Magdolna, Pindroch Csaba, Czigány Ildikó és Czigány György) is támogatja. A kapcsolódó kutyás képfeltöltő játékunk augusztus 16-án, a hontalan állatok világnapján veszi kezdetét, és a turizmus világnapján, szeptember 27-én zárul.

a kampányhoz nagy örömmel csatlakozott szövetségünk, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség is!

 

Bővebben: "Utazz kutyával" a Turizmus Zrt. új kampánya

 

Facebook Like

Hírlevél

Kiemelt partnereink