csütörtök, 04 április 2019 13:09

50 éves jubileumi Mestervacsora

300 vendéggel ünnepelte 50 éves jubileumát a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, melynek helyszíne az impozáns debreceni Kölcsey Központ volt.

Az eseményen tiszteletét tette a 110 tagországot és 10 millió séfet összefogó Worldchefs gasztronómiai világszövetség közép-európai elnöke Alain Hostert is, aki egyben a luxembourgi Villeroy&Boch Culinary World Cup főszervezője is.

A gála alkalmával kiadásra kerültek speciális díjak is, melyet olyan személyek kaptak, akik munkájukkal meghatározóan hozzájárultak a szövetség 50 éves történetéhez, valamit olyan szakemberek kaptak még elismerő oklevelet, akik tevékenységükkel építették a hazai gasztronómia és turizmus útját.

A díjátadás kiemelkedő pillanata volt, amikor a négy hazai gasztronómiai Oscar-díjast köszöntötték (az Oscar-díjat az American Culinary Federation ítélte oda a 70-90-es évek között kimagasló szakmai életpályák elismeréseként), akik közül Lukács István és Nemeskövi Dénes séf urak, koruk meghatározó alakjai, generációk felnevelői a színpadra léptek.

A vacsora menüjét Volenter István séf, a legutóbbi luxembourgi világbajnokság nemzeti szakács-cukrász válogatott kapitánya prezentálta teamjével, melyben ott voltak a nemzeti csapat tagjai, és korábbi versenyzői, valamint az új mesterek is. 
A felszolgálókat Barabás Zoltán éttermi alelnök koordinálta, a kávét pedig Hajcsunk Tibor barista alelnök szolgáltatta az est folyamán.

Krivács András elnök kiemelte, hogy 50 év alatt megannyi minden történik, generációkat ölel fel, korszakok, ízlések, irányok változnak.

 

Az egyetlen járható út az „előre”, még pedig értékek mentén!