péntek, 20 július 2018 07:03

Tisztújítás 2018

2018-ban nem csak 50. jubileumát ünnepli a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, hanem ismételten tisztújításhoz is érkezett, ahol negyedik alkalommal választották meg egyhangúan az országos küldöttek Krivács Andrást (Fenyves Szálloda és Konferencia Központ, Baktalórántháza) az ország legnagyobb gasztronómiai szervezete élére.

Igen tartalmas volt az elmúlt hat év, mely idő magában foglalt országos és helyi rendezvényeket, versenyeket, szakmai egyeztetéseket, szakképzési anyagok kidolgozását, részvételt érdekegyeztető üléseken, nemzetközi konferenciákat, kommunikációs fejlesztést stb., de az egyik legfontosabb vállalás az volt, hogy egy önmagát eltartani képes, stabil szervezetté váljon a szövetség, mely mára nem csak, hogy megvalósult, de túl is mutat a kezdeti terveken.

 Az elnöki poszt mellett kijelölték a következő időszak alelnökeit és szakmai témákért felelős személyeket is. Vannak, akik már ismerősek korábbról, tehát újabb felkérést kaptak a folytatásra és vannak új szakemberek is, akiknek bizalmat szavaztak a küldöttek.

Szakács alelnök lett ismét Volenter István (67 Étterem&Bistro, Székesfehérvár), visszatérő Ambrus György (Békés megyei Pándy Kálmán Kórház, Gyula, élelmezésvezető). Szintén folytatásra kapott bizalmat Horváth Ferenc cukrász (Horváth Cukrászda, Sugar Shop) és Hajcsunk Tibor barista alelnök (Pasco Caffe), Barabás Zoltán éttermi alelnök (Barabás étterem, Debrecen). Új személy csatlakozik a csapathoz Mayer Gyula (Séf Szki. Veszprém) személyében. Gyula a szakképzésért felelős alelnöki pozícióban.

Régió elnökök között két új személy erősíti a csapatot, Kovács Sándor (Bagatell, Kecskemét) váltja Garaczi Jánost a kecskeméti régióban, Antal Gábor pedig Járcsics Emilt a miskolci régióban.

Szakterületekért felelős személyek:

Gulyás Károly (MH BHD Hotel Hadik, Budapest) - nemzetközi kapcsolatokért és nemzetközi versenyekért felelős megbízott), 

Németh József (Platán Rendezvényközpont, Kalocsa) - hagyományőrzésért felelős megbízott,

Török István (Schnitta Egyesület elnök) - Schnitta Sámuel Éttermi Bizottság megbízottja, 

Némedi József (Egal-Team Kft.) - közétkeztetési versenyekért felelős megbízott, 

Tímár Attila (Tímár-Panzió, Gyomaendrőd) - Junior megbízott.

Felügyelő Bizottság:

Miklós Beatrix (Levendel Villa, Hévíz) - FEB elnök,

Petrezselyem Antal (Petre Cukrászda, Tata) - FEB tag,

Somorjai Péter (MH BHD Stefánia Palota, Budapest) - FEB tag.

 

Dr. Bérci István 12 év után vonult vissza a Felügyelőbizottság elnöki pozíciójától, akinek munkáját ezúton is nagy tisztelettel köszönjük!

 

Az ügyvezetői feladatokat továbbra is Petrezselyem Adrienn látja el.

A menedzsment két új személlyel bővült:

Tóth Klaudia (Dégenfeld Kastélymúzeum, marketing irodavezető Baktalórántháza) és

Pásztor Zsófia (BGE KVIK végzős hallgató, gyakornok).

A közgyűlés keretében tájékoztatást adott Zoltai Anna a Nébih, dr. Török András az MTÜ és Körtvélyesi Anikó az MKIK részéről a legaktuálisabb kérdésekben.

A közgyűlés során bemutatkoztak a szövetség fő támogatói is, jövőbeli partnerei. Tornyai István kereskedelmi igazgató bemutatta a Mirbest Kereskedelmi Kft-t, megtekintettük a Baromfiudvar 2002 Kft. kisfilmjét, az Unilever Foodsolutions nemzetközi köszöntő videóját, valamint a legújabb MEP könyvük kisfilmjét, ezt követően beszélt Bősze Ákos a METRO Kereskedelmi Kft. HoReCa célcsoportvezetője a legújabb tervekről, valamint Barabás Zoltán alelnök a Panyolai Szilvóriummal, a Mátrai és Egri Borokkal való együttműködésről.

Egy mozgalmas két év után még tartalmasabb elkövetkezendő két évet ígért Krivács András, melyben középpontba a fiatalokat helyezik majd. 2018-ra a szövetség egy önmagát eltartani képes, stabil szervezetté vált.

Az elmúlt két év mottója az "értékek mentén" volt.

A következő időszaké az "az érték legyen a mérték" lesz.